Hasil Seni Yang Mengagumkan

Share
Kenapa pulak nak kagum ngan lukisan ni? nampak biasa je kan..sebenarnya... lukisan ni dilukis oleh seorang lelaki yang buta !


Ni pelukisnya :

Sebelum ni dia memang seorang pelukis, tapi time tu matanya normal dan boleh melihat seperti biasa..dia kehilangan deria penglihatan dalam satu letupan bom oleh tentera German..lepas daripada insiden tu dia betul-betul depress..tapi hasil sokongan dan semangat dari kawan-kawan, dia cuba untuk melukis..at first, dia langsung tak boleh melukis, tapi lepas beberapa jam praktis, dia berjaya menghasilkan satu lukisan...sekarang dah ada lebih kurang 250 lukisan hasil sentuhan beliau, seorang pelukis yang buta...














Ni merupakan salah satu lukisannya masa sebelum kehilangan deria mata :


No comments:

Post a Comment

.

Followers